Translate

sexta-feira, 18 de dezembro de 2020

O strahu i ljubavi

 O strahu i ljubavi

Svaki put kada prevaziđemo neki strah, tek onda možemo u potpunosti da uvidimo koliko nam energije troše naši mehanizmi za preživljavanje.
Svi strahovi služe jednoj svrsi: da nas drže na "bezbjednom". Kada shvatimo da je Bezbjedno Mjesto u nama, naši strahovi to doživljavaju kao opasnost po život, što zaista i jeste - opasnost po naše mehanizme za preživljavanje.
Stoga se strahovi trude svim silama da nam odvuku pažnju od toga da budemo Prisutni, da osjećamo Mir, da doživimo Radost, Slobodu, Strast, Ravnotežu, Harmoniju, Istinsku Ljubav, Lakoću, Jednostavnost, Povjerenje...
Strahovi vode osobu ka pretjeranom vezivanju, ka kompulsivnom ponašanju, ka opsesiji, zavisnosti, depresiji, frustraciji, bijesu... samo da bi nas držali dalje od naše Duše koja strpljivo obitava u središtu nas.
Kada dozvolimo sebi - čak i usred sve ove konfuzije koju stvaraju strahovi - da se prepustimo Prisutnosti, da ostanemo kod Kuće (u sebi) u rukama onoga Što Zaista Jesmo, a koje su pune ljubavi, tada strah nestaje i mi postajemo svjesni oooogromne količine Otvorenog Prostora gdje Vrijeme nema granica i potencijali su beskrajni, gdje je blaženstvo činjenica i drama ne pušta korjenje.
Iako je ovo ono što većina nas želi, kada to dobijemo, toliko je mirno, toliko jednostavno, toliko savršeno, toliko uravnoteženo, toliko harmonično, toliko puno ljubavi, toliko uglađeno, toliko energetski efikasno... da naš Um počne da sumnja da mi uopšte zasužujemo tako savršen život, takvu sreću i magiju. I ako upadnemo u tu njegovu zamku i prihvatimo da se preispitujemo, samo se iznova upetljamo u tu konfuziju koja nam izuzetno drži pažnju, pa je čak i zabavna na nekom nivou.
U čemu je trik? Trik je u tome da izaberemo ono što zaista želimo i ostanemo u toj Nijemoj Prisutnosti onoga Što Mi zaista Jesmo, bez obzira na sumnje koje se jave u našem umu. Trik je u tome da
dozvolimo sebi tu utjehu koju pruža ostajanje kod Kuće, bez obzira kakva buka pokušava da nas odatle izmjesti. Kada ovo uradimo, mi pokažemo da nam više ne treba Strah da nas štiti. Izabrali smo novi nivo Bezbjednosti i um to ne može da razumije, jer ne može da osjeća.
Kada napravimo izbor iz svog Centra/svog Srca, trik je u tome da se držimo tog izbora dok god se ne ostvari, bez obzira koliko naš um pokušava da nas ubjedi da to nije ono što želimo.
Interesnatno je to da, ako odustanemo od našeg izbora, doživimo jedan momenat otpuštanja koji liči na Majstorstvo*, a koje je izuzetno rasterećujuće... baš kao da smo uzeli neku drogu. Problem je u tome da je ovo samo trenutno i desi se zbog činjenice da smo se predali umu pa je konačno ućutao, zadovoljan što je pobijedio -
ponovo! Ubrzo nakon toga nelagodnost prouzrokovana strahom se vrati, jača nego ikada, sa saznanjem da ona upravlja nama i da ostaje tu gdje jeste.
Ostanite doslijedni svom Srcu bez obzira na sve i, prije ili kasnije, naviknućete se na fantastičan život u izobilju i to će postati norma, a ne očekivanje.
*Majstorstvo - u prosvjetljenosti
Autor teksta: T. C. Aeelah
Prevod: Ranka Mirić



Sem comentários:

Enviar um comentário